KORT: Britse merk ‘Cath Kidston’ naar Canada, Michael Kors Opening Massive Montreal Flagship

Cath Kidston bereidt zich voor op de Canadese markt: het in Londen gevestigde lifestylemerk Cath Kidston wil Canada binnenkomen door winkels te openen, waardoor het het nieuwste internationale merk is dat op de markt wil komen. Cath Kidston verkoopt een reeks matig geprijsde ‘modern vintage’ ontwerpen, waaronder dames- en kindermode, maar ook accessoires en huisartikelen. Het merk staat vooral bekend om zijn nostalgische bloemmotieven en de ontwerper, Catherine Kidston, heeft ook verschillende boeken gepubliceerd.

Het merk Cath Kidston werd in 1993 opgericht met één winkel in het Londense Holland Park, waar handgeborduurde theedoeken en fel gerenoveerde meubels worden verkocht. Het merk heeft opmerkelijk succes gekend en heeft nu meer dan 200 winkels wereldwijd, waaronder in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Azië en het Midden-Oosten. Cath Kidston heeft momenteel geen locaties in de Verenigde Staten, wat betekent dat Canada de eerste Cath Kidston-locatie in Noord-Amerika kon zien.

In Canada, Cath Kidston werkt samen met makelaardij Aurora Realty Consultants, en is op zoek naar winkelruimtes in de 800 tot 1.200 vierkante meter bereik in grote omheinde winkelcentra. Dit najaar opent Cath Kidston drie pop-up retaillocaties in de toronto area.

La Maison Simons opent 1e Standalone Home Store: Retail Insider was onlangs in Montreal en bezocht de eerste standalone woninginrichting winkelruimte voor grootformaat moderetailer La Maison Simons. De 4.800 vierkante meter ‘Simons Maison’ is opgenomen op het onderste niveau van de 200.000 vierkante meter Carrefour Industrielle Alliance complex op 977 Ste-Catherine Street West in het centrum van Montreal, die een multi-level La Maison Simons mode flagship store boven huizen van de nieuwe standalone home store. Designstead stond achter het ontwerp van de nieuwe Simons thuiswinkel.

Simons verplaatst zijn homewares afdeling als het breidt andere afdelingen in haar drukke downtown Montreal flagship store, die naar verwachting renovaties te zien. De historische gevel van de winkel ziet al updates zoals nieuwe luifels, bijgewerkte verlichtingsarmaturen en draaideuren. Het Carrefour Industrielle Alliance-complex was voorheen een Simpson’s warenhuis dat werd gebouwd in 1928, en herbergt nu Simons, evenals een bioscoop, boetieks en restaurants die via ondergrondse loopbruggen verbonden zijn met naburige winkelcentra.

In de afgelopen zeven jaar heeft La Maison Simons haar winkelactiviteiten landelijk uitgebreid. In oktober 2012 opende de retailer haar eerste winkel buiten Quebec in West Edmonton Mall. Simons exploiteert nu winkels in de metro regio’s van Vancouver, Edmonton, Calgary, Toronto, Ottawa, Montreal en Quebec City.

I

Louis Vuitton zet voet in Montreal Holt Renfrew voor de eerste keer, en een korte tijd: Vorige maand, Louis Vuitton verplaatst zijn Montreal concessie naar Holt Renfrew’s 1300 Sherbrooke Street West winkel in Montreal voor de eerste keer. Daarvoor nam Vuitton ruimte in Ogilvy aan de Ste-Catherine Street, waar sinds 1989 een aanwezigheid is.

De Sherbrooke Street Louis Vuitton pop-up beslaat de noordelijke helft van het historische Holt Renfrew gebouw in een grote ruimte voorheen bezet door schoonheid en cosmetica. Het is rechtstreeks toegankelijk vanaf de hoofdingang van Holt Renfrew aan 1300 Sherbrooke Street West. Ondanks het feit dat een pop-up, de Louis Vuitton ruimte beschikt over een indrukwekkende hoge kwaliteit ontwerp met veel gebruik van hout cut-outs en expansieve branding voor de ruimte. Toronto-based dkstudio ontwierp de pop-up en Montreal-gebaseerde Planit Construction, bekend om zijn uitzonderlijke werk, zowel in Canada als in de Verenigde Staten, bouwde de Louis Vuitton winkel.

Louis Vuitton zal verhuizen naar de nieuwe ‘Holt Renfrew Ogilvy’ in een paar maanden zodra renovaties zijn er voltooid. Holt Renfrew Ogilvy, die onlangs onthulde een 25.000 vierkante meter concourse-level schoonheidszaal, evenals een 40.000 vierkante meter herenwinkel op het vierde niveau, blijft worden gerenoveerd. Volgend voorjaar wordt het 250.000 vierkante meter hoge Holt Renfrew Ogilvy gebouw op 1307 Ste-Catherine West de grootste in de Holt Renfrew keten. Volgend voorjaar zal ook de 1300 Sherbrooke Street West Holt Renfrew winkel, die geopend in 1937, zal permanent sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *