KORT: Canada’s Sunrise Records Bids on UK’s HMV, Rexall Partners with M&M Foods

Canadian Music Retailer Sunrise Records Biedingen op het Verenigd Koninkrijk HMV: Op zondag de Financial Times gemeld dat Toronto gevestigde Sunrise Records biedt aan de Britse muziek retailer HMV, die ging in de administratie in december op te slaan.

HMV, dat 125 winkels exploiteert, is eigendom van Hilco Global — Hilco werd begin januari door KPMG aangesteld om toezicht te houden op de verkoop of sluiting van HMV, en het lijkt erop dat een verkoop in de maak zou kunnen zijn. Naar verluidt werken er meer dan 2.000 mensen voor HMV en de kleinere Fopp-keten.

Sunrise Records kocht in 2017 de Canadese activiteiten van HMV, waardoor het niet meer dicht ging. Sunrise, die slechts 10 winkels had, nam een extra 70 HMV locaties – een gedurfde zet gezien het feit dat de winkels werden verliezen een geschatte $ 100.000 per dag. Sunrise Records president Doublas Putman zei dat hij verwacht groei in de heropleving van vinyl platen, en de Canadese keten verkoopt ook een uitgebreid assortiment van DVD’s, elektronica, speelgoed en diverse merkbeeldjes.

Rexall Partners with M&M om boodschappen naar Rexall-drogisterijen te brengen: The Globe & Mail [paywall] meldde voor het eerst dat de Canadese drogisterijketen Rexall een samenwerking heeft aangegaan met de Canadese diepvriesleverancier M&M Food Market (voorheen ‘M&M Meat Shops). Veel van Rexall’s diepvriesgebieden worden vervangen door “express” M&M secties.

Het is een slimme zet – enkele jaren geleden shoppers Drug Mart begon beefing haar food business in veel van haar winkels nadat het werd overgenomen door Loblaw in 2014, met een aantal Shoppers Drug Mart locaties nu met mini-supermarkten met vlees en producten. Rexall en Shoppers Drug Mart zijn felle concurrenten in Canada en Rexall is intensivering van het met de nieuwe samenwerking.

Volgens een interview met Marina Strauss in de Globe & Mail realiseerde M&M zich dat het te duur was om standalone winkels te openen in kernen in de binnenstad zoals Toronto en Vancouver, terwijl het openen van zelfstandige winkels in kleinere gemeenschappen ook niet levensvatbaar was. M&M heeft nu toegang tot markten waarvan het niet had verwacht dat ze haalbaar waren.

Op het einde, de consument wint – Rexall en Shoppers Drug Mart beide functie winkels in dichte stedelijke centra, en uitgebreid voedsel aanbod zal uitbreiden voedingsaanbod in gebieden die anders kunnen gebrek aan supermarkten. In sommige steden gebouw speciaal gebouwde supermarkten kan kostbaar en ingewikkeld en in sommige gevallen zou niet financieel zinvol. Retailers ook profiteren van de regeling als mensen meestal kopen voedsel vaker dan ze andere drogisterij items, en Rexall verwacht een verhoogde voetstap.

Palm Beach Gardens Shopping Centre Richt zich op Canadese retailers gericht op Amerikaanse consumenten: Het is niet alleen ‘sneeuwvogels’ die naar het zuiden voor de winter dit jaar. Downtown at the Gardens, gelegen in Palm Beach Gardens, Florida, is een samenwerking aangegaan met toronto-based pop-up retail facilitator pop-up go om Canadese merken te lanceren in de Zuid-Florida markt en zich te introduceren aan een Amerikaanse klantenbestand.

Downtown at the Gardens in een openlucht winkelcentrum met meer dan 50 unieke winkels en restaurants. De architectuur weerspiegelt de weelderige, tropische ambiance van het gebied. Naar schatting 245.895 mensen wonen binnen een 10 minuten rijden – gemiddelde inkomens zijn $ 105.110 (ruim boven het Amerikaanse gemiddelde).

“De meeste merken willen in de Verenigde Staten zijn. Of het nu een Canadees merk is dat een agressief uitbreidingsplan naar het zuiden start of gewoon de markt in Zuid-Florida test, de vraag is er altijd”, aldus Linda Farha, oprichter en chief connector van pop-up go. “De omgeving van Downtown at the Gardens vormt een indrukwekkend podium voor klanten en, in combinatie met de geweldige pop-up-ready ruimtes die beschikbaar zijn, bieden een geweldige kans voor bedrijven die hun marketinggame in 2019 willen verbeteren.”

Downtown at the Gardens heeft een beperkt aantal pop-up ruimtes variërend van 1.050 tot 6.150 vierkante meter. Inbegrepen zijn een restaurant-stijl ruimte met ingebouwde zitplaatsen, een voormalige fitnessruimte die kan worden gebruikt voor recreatieve gerichte evenementen of hergebruikt voor iets geheel nieuws, en een slanke moderne showroom-stijl ruimte. Voor meer informatie, e-mail: [email protected]

Join Retail Insider op eTail Canada dit voorjaar: De populaire eTail Canada conferentie wordt dit jaar weer gehouden 7-9 mei in het Hyatt Regency Hotel op King Street West in Downtown Toronto. Retail Insider lezers krijgen een speciale korting met behulp van code: ETC19RETINS.

Meer dan 500 senior-level retail executives van bedrijven zoals Alibaba, Amazon en Best Buy zullen samenkomen om benchmark, netwerk, en bespreken de toekomst van de industrie. Als u een geavanceerde retailtechstrategie wilt ontwikkelen of wilt profiteren van disruptieve inhoud en gerichte peer-to-peer-netwerken, is eTail een evenement dat u niet mag missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *