KORT: Failliet Quebec Retailer te worden gered, Michaels Crafts lanceert ‘Community Classrooms’

Bailey Nelson continues Rapid Canadian Expansion: Aussie brillenverkoper Bailey Nelson, bekend om zijn interessante ontwerpen en redelijke prijzen, opende vorige week zijn tweede vestiging in Toronto in het CF Toronto Eaton Centre. De 1.400 vierkante meter winkelruimte weerspiegelt een bijgewerkt winkelontwerp voor Bailey Nelson.

Bailey Nelson’s eerste locatie in Toronto opende in november 2017 op trendy Queen Street West. De uitbreiding van het bedrijf in Canada is snel verlopen. Binnenkort zal het vijf winkelpuien in Vancouver. In Alberta, Bailey Nelson heeft twee winkels in Calgary en twee in Edmonton, waaronder een recente opening op West Edmonton Mall.

Bailey Nelson werd opgericht in 2012 in Bondi Beach, buiten Sydney, en heeft nu winkels in Australië, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Nieuw-Zeeland.

Vancouver-based Peregrine, dat is een van canada’s grootste retail display en millwork fabrikanten, was betrokken bij de bouw van de ‘new look’ CF Toronto Eaton Centre eenheid evenals een aantal andere locaties (met meer te komen). Peregrine ontworpen en vervaardigde winkel armaturen, waaronder kasten, gemeenschap tafels, POS-stations, evenals op maat gemaakte ingelijste spiegels en een modulaire aangepaste peg wandpaneel. Kasten met schuifdeuren zijn uniek omdat de deuren alleen aan het bovenste spoor hangen, zodat hardwaresystemen niet van buitenaf te zien zijn. Het maakt deel uit van de schone en vereenvoudigde esthetiek van de winkel.

De peg-wand van de winkel integreert een modulair armatuur in het interieur van de winkel, waardoor een flexibel productdisplay mogelijk is. Peregrine vervaardigde ook de display planken met ingebouwde LED-verlichting, display tafels en de POS-bureaus in de aantrekkelijke nieuwe winkelruimte.

Bailey Nelson is van plan om ongeveer 50 winkels in Canada in de komende drie jaar of zo, met winkel ontwerpen vergelijkbaar met de nieuwe CF Toronto Eaton Centre locatie.

Dans un Jardin te worden gered door Groupe Marie Claire: Terug in november 2018, populaire Quebec-based body product retailer, Dans un Jardin, kondigde haar verklaring van faillissement als gevolg van “onoverkomelijke financiële problemen”. Dans un Jardin begon het liquidatie- en insolventieproces onder de Faillissements- en Insolventiewet met Richter Consulting Group Inc. Nu in 2019, het lijkt erop dat Dans un Jardin weer kan bloeien dankzij de tussenkomst van een andere Quebec retail groep, Groupe Marie Claire.

Voorzitter van Groupe Marie Claire, Sylvain Lafrance, zei dat de aankondiging van de sluiting van Dans un Jardin heeft geleid tot ‘sympathie’ onder haar klanten. Aandeelhouders kunnen worden overgehaald om de activiteiten te hervatten na een stijging van de omzet van de aankondiging. De revival van het merk zal zien 15 winkels, evenals een e-commerce platform. Het bedrijf zal toezicht houden op het herontwerp van hun concept, maar zal niet ver afdwalen van de natuurlijke ingrediënten en geuren die maakte het een Quebec instelling.

Dans un Jardin had 55 winkels en 600 verkooppunten in Quebec en de rest van Canada op het moment van sluiting. Het bedrijf had ook een productiefaciliteit in Boucherville, Montérégie. Het hoofdkantoor van Dans un Jardin wordt verplaatst naar het terrein van Groupe Marie Claire in de wijk Anjou in Montreal.

Lululemon lanceert Post-Workout Beauty Range: Vancouver-based athleisure reus, Lululemon, heeft aangekondigd de lancering van hun “Selfcare” huidverzorging assortiment. De collectie bevat vier producten die u zullen helpen bij de overgang van training naar werkdag: aluminiumvrije deodorant, droge shampoo, basisbalsem en een gezichtscrème. Lululemon “Selfcare” is ingesteld om te lanceren in het late voorjaar, volgens hun website.

Lululemon stelt dat de lijn werd gebouwd rond inzichten verzameld van de atleten in hun gemeenschappen. Ze werkten samen met toonaangevende productontwikkelaars om eigen formules te bouwen die zich richten op: functie, gevoel en formaat. Elk product heeft effectieve ingrediënten, aangename geuren en texturen en praktische verpakkingen. De producten zullen wreedheid-vrij en gemaakt zonder gluten, parabenen, en sulfaten. Op basis van een onderzoek van de ingrediëntenlijsten voor elk product zijn de formuleringen niet veganistisch-vriendelijk. “Selfcare” is niet de eerste lijn van schoonheidsproducten ontworpen voor actieve levensstijl; Clinique lanceerde CliniqueFIT in 2017, dat meer gericht is op cosmetica in plaats van lichaams- en haarproducten zoals “Selfcare”.

Een verzameling huid- en hygiëneproducten die zijn ontworpen voor gebruik na de training is een logische merkuitbreiding van Lululemon; het is verrassend dat ze nu alleen maar in de schoonheidswereld gaan wonen. Dit nieuwe facet van het bedrijf kan zijn versneld door de naamgeving van Calvin MacDonald, voorheen President en CEO van schoonheid juggernaut Sephora, als de nieuwe CEO van Lululemon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *