KORT: Meer winkelsluitingen voor Canada deze maand, Colton’s Couture opent 3e winkel

Meer Store Sluitingen in januari voor Canada: Nog een aantal winkels zal sluiten in Canada deze maand – de detailhandel is voortdurend in beweging (en tal van winkels zal ook dit jaar openen). Sommige van de sluitingen van deze maand zullen individuele winkels, terwijl anderen zullen bekisting van hele ketens.

Tegen het einde van deze maand zullen alle Town Shoes locaties gesloten zijn – US behemoth DSW Designer Shoe Warehouse kocht het bedrijf in 2014 en in augustus van 2018 kondigde het aan dat het naamplaatje van Town Shoes zou worden stopgezet, wat het einde van de iconische naam betekende. Zusternaamplaatjes The Shoe Company en Shoe Warehouse (met 113 winkels tussen de twee) blijven open, al hebben we gemerkt dat er onlangs ook een paar individuele locaties zijn gesloten. DSW kreeg een beetje experimenteel vorig jaar met de introductie van haar sneaker concept GRAIL – de eerste winkel geopend in Vancouver en meer zou kunnen volgen als het opstijgt.

Het atletische merk Hyba van Reitmans, dat in het najaar van 2015 een eigen winkelketen opende, sluit deze maand zijn winkels. Het merk Hyba zal nog steeds verkrijgbaar zijn in reitmans winkels. Waarde-geprijsde Hyba werd beschouwd als een potentiële concurrent van merken zoals Lululemon, die een cultus volgende (niet te vergeten aanzienlijk hogere prijzen) heeft.

Lowe’s heeft onlangs aangekondigd dat het zou sluiten 27 winkels in Canada, waarvan de meeste onder de Rona banner. Sommigen zijn niet blij – de In de VS gevestigde Lowe’s kocht Rona in 2016 en gaven op dat moment aan dat alle winkels open zouden blijven.

Crabtree & Evelyn, dat wereldwijd winkels sluit, heeft de meeste, zo niet alle resterende Canadese eenheden verlaten. Retail Insider rapporteerde over het indienen van de bescherming van schuldeisers vorige maand.

De in de VS gevestigde kinderhandelaar Gymboree zal naar verwachting voor de tweede keer in twee jaar faillissement verklaren, en het lot van zijn winkels in Canada is onduidelijk.

Amerikaanse vrouwen retailer Chico’s FAS heeft ook aangekondigd dat het ongeveer 250 winkels zal sluiten onder meerdere naamplaatjes – de retailer heeft slechts drie Chico’s winkels geopend sinds het Canada in augustus 2014 (allemaal in de voorsteden van Toronto) evenals vijf White House Black Market locaties, ook allemaal in Ontario.

Een paar individuele winkels sluiten deze maand ook, en sommige hebben al geblindeerd. Leon’s meubels gesloten twee winkels in Nova Scotia deze maand uit het niets – het bedrijf is het verminderen van haar winkel tellen en opnieuw beoordelen van haar activiteiten als het groeit e-commerce. Een geblindeerde Leon’s winkel was in Coldbrook en de andere in Bridgewater. Halifax ReTales meldt dat Panache Luxury Linnengoed in Halifax ook plotseling sloot zonder een bordje op de deur, of een verklaring op sociale media.

In New Brunswick sluit het eigentijdse Colwell’s Fashions in New Brunswick na 30 jaar in bedrijf. ‘Cultureel warenhuis’ keten Indigo sluit haar 5.000 vierkante meter Granville Street locatie volgende maand in het centrum van Vancouver – niet een groot verlies na de opening van een veel grotere winkel op het nabijgelegen Robson Street. Na zes jaar, schoenen retailer Modern Sole in Sherwood Park, Alberta, sluit haar Lakeland Drive winkel op 31 januari . Interessant is dat het restaurant van Smitty, dat al tientallen jaren actief is in Regina’s Southland Shopping Centre, ook sluit.

In een ongebruikelijke beweging, is Lush Cosmetics verlaten Thunder Bay’s Intercity Shopping Centre – Lush is anders het zien van gangbuster verkoop in Canada en is aanzienlijk uitbreiden veel winkels hier.

Deze maand Retail Insider ook gemeld over de winkel sluitingen met inbegrip van Canada Hugo Boss vlaggenschip op Toronto Bloor St. W., Vancouver Enda B., een Walmart in Scarborough, en J.Crew winkel op CF Toronto Eaton Centre (die later dit jaar zal worden vervangen door een vlaggenschip Lululemon).

Retail Insider zal het hele jaar door blijven rapporteren over winkelopeningen en sluitingen en het goede nieuws is dat er meer openingen zullen zijn dan verwacht. Deze maand zal Retail Insider rapporteren over internationale retailers die winkels openden in 2018, evenals een prognose voor dit jaar.

Colton’s Couture lanceert 3e Luxury Boutique in 2 jaar: Curator luxe lifestyle boutique Colton’s Couture heeft haar grootste boutique aanbod tot nu toe met de opening van haar Metropolis op Metrotown locatie net op tijd voor de winkelperiode die leidt tot Chinees Nieuwjaar.

Vergelijkbaar in concept en design als de CF Richmond Centre locatie, de koele grijze en zwarte marmeren motief past bij de 2.100 vierkante meter locatie. Een belangrijk kenmerk van de nieuwe locatie is de unieke gewelfweergave van geborsteld staal met een ‘verduisterd hout’ patina. De vitrines rollen uit met behulp van een hand-crank mechanisme vergelijkbaar met die gezien bij historische bibliotheken en zal huisvesten populaire bovenkleding merken zoals Nobis, SAM. NYC, en furrier Mr & Mrs Italy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *