KORT: Quebec Retailer failliet, Casper Betreedt Vancouver Market

Acuitis Quebec Shuts Store als het Files for Bankruptcy: Franse opticien en akoestiek specialist Acuitis Quebec Inc heeft gesloten zijn CF Carrefour Laval winkel in voorstedelijke Montreal na het bedrijf een kennisgeving van faillissement ingediend bij de Superior Court of Bankruptcy and Insolvency. De mededeling werd ingediend op 5 juli.

Raymond Chabot Inc werd benoemd tot curator van de boedel van de failliete Acuitis Quebec Inc, volgens documenten, “onder voorbehoud van bevestiging door de schuldeisers van de benoeming van de curator of vervanging van een andere trustee door de schuldeisers”.

De eerste vergadering van de schuldeisers van Acuitis Quebec Inc, zal worden gehouden om 2:00 pm op vrijdag 19 juli op het kantoor van de curator op 600 de La Gauchetiere St. W., suite 2000, in Montreal. Schuldeisers moeten een bewijs van vordering indienen om te stemmen op de vergadering en, indien nodig, een volmacht.

Raymond Chabot Inc verstrekt een volledige lijst van schuldeisers met vorderingen ten bedrage van $ 25 of meer en schuldeisers moeten hun vordering tegen de boedel van de failliete te delen in de opbrengst gerealiseerd uit de boedel te bewijzen. Schulden lijken te zijn in het bedrag van 854.675,34 dollar, volgens documenten. Acuitis Frankrijk is verschuldigd $152,831.94 en de Development Bank of Canada is verschuldigd $133,125, volgens de indiening. Veel van de andere schuld wordt gehouden door Desjardins, meer dan $ 400.000. Acuitis Quebec Inc. is ook verhuurder Cadillac Fairview 20.000 dollar schuldig.

Acuitis betrad de Canadese markt eind 2017 toen het het vlaggenschip van 3.226 vierkante meter in Laval opende. De winkel bevatte brillen en hoortoesteldiensten. Een tweede locatie opende CF Promenades Saint-Bruno in de voorsteden van Montreal, en die eenheid was open toen Retail Insider belde de winkel op donderdag. Verkooppersoneel was niet op de hoogte van onmiddellijke plannen om die locatie te sluiten.

Familiebedrijf Acuitis werd in 2010 in Frankrijk opgericht door vader-zoon team Daniel en Jonathan Abbitan, met als doel het aanbieden van kwaliteit, betaalbaar toegankelijke oog- en hoorzorg en tegelijkertijd gepersonaliseerde, klantgerichte service. Acuitis biedt een ‘all inclusive’ service voor zijn brillen inclusief oogonderzoeken, montage, lenzen en eventuele benodigde aanpassingen. Glazen zijn vaak klaar binnen een uur, met prijzen variërend van $ 120 tot $ 550. Lokale opticiens Sevan Kechichian, Rémi Xhenseval en Juliette Fournier-Lemaire zaten achter de opening van de CF Carrefour Laval Acuitis, volgens een artikel van Maxime Frechette gepubliceerd in Retail Insider in oktober 2017.

JLL breidt Retail Team met nieuwe toevoegingen: Professionele dienstverlener Jones Lang LaSalle (JLL) kondigde deze week aan dat het Brandon Gorman en Graham Smith heeft ingehuurd als de makelaardij snel breidt haar activiteiten in de Canadese markt na de overname van Toronto gevestigde Northwest Atlantic vorig jaar. De heer Gorman en de heer Smith hebben jll samengevoegd als Senior Vice Presidents, en beiden waren voorheen bij Cushman & Wakefield. Beide heren rapporteren aan Tim Sanderson, Executive Vice President en National Practice Lead van JLL’s Retail divisie in Canada.

De heer Gorman en de heer Smith elk brengen meer dan een decennium van stedelijke retail ervaring aan JLL’s Retail team en worden algemeen beschouwd als twee van toronto’s top retail leasing professionals. In de loop van hun carrière zijn ze vertrouwde adviseurs van canada’s top retailers en hebben zinvolle relaties met ontwikkelaars en institutionele verhuurders in het hele land ontwikkeld.

In het afgelopen jaar sinds de overname van Northwest Atlantic, heeft JLL haar retailteam uitgebreid tot meer dan 50 retailprofessionals en zijn huurdersmandaat uitgebreid tot meer dan 200 premium retailers. In 2018 voltooide het team 1.300 transacties, in totaal 1.400.000 vierkante meter. Meer huren aankondigingen worden verwacht als JLL snel groeit haar activiteiten in Canada.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *